Een actieplan voor élk dorp

Onze dorpen maken Peer sterker. Daarom werken we aan een uitgebreid masterplan dat de sterktes van onze dorpen naar voren haalt en de basis vormt voor investeringen in o.a. infrastructuur, het inzetten op verkeersveiligheid en het plannen van woningen. Afgelopen jaar werd al druk geparticipeerd en werden bevoorrechte getuigen gehoord. Er staat heel wat te gebeuren!

Wauberg en Linde

Het centrum van Wauberg werd recent vernieuwd: de omgeving van de kerk, nieuwe bouwmogelijkheden op de oude voetbalvelden,… De komende jaren zal vooral ingezet worden op de verkeersveiligheid (met de aanpak van enkele belangrijke verbindingen). De leefbaarheid in Wauberg verdient daarbij alle aandacht (na de hardware nu de software): dat begint bij het kunnen wonen voor jonge mensen/gezinnen/senioren, maar gaat ook over voorzieningen en bloeiende verenigingen. En waarom niet werken met een heus dorpsbudget waarmee de inwoners zelf aan de slag kunnen?

Linde ondergaat momenteel een heuse metamorfose: een nieuwe doortocht, een aaneenschakeling van groene ruimtes en pleinen, een fietsverbinding langs de Dommel… Fase 1 van de werken nadert het einde. Daarna wordt gestart met bijkomende woongelegenheden én een buurtwinkel.

Het team van Wauberg en Linde staat klaar om ook hun buurt sterk te maken! Ontdek hieronder de straffe plannen, voor én door Wauberg en Linde.

› Infrastructuur in Wauberg.
Verkoop gemeentelijke bouwgronden oude voetbalterreinen (Korianderstraat).
› Verkeersveiligheid en mobiliteit in Wauberg.
Fietspaden, als onderdeel van onze fietsdeal de komende 12 jaar
  • veilige schoolroutes naar de basisschool (Wauberg/Linde) en naar de middelbare school in Peer centrum
  • vrijliggende fietspaden naar Peer Centrum
  • waarom geen fietspad langs de Dommel?

Verkeersveiligheid
  • verkeersveilige aanpak kruispunt Overes en Saliestraat
› Een eigen budget in Wauberg.
We starten bij de ambities van de inwoners van Wauberg en maken jouw ideeën direct realistischer door een eigen in te vullen budget van bijvoorbeeld 50.000 euro te voorzien. Nieuwe voetpaden? Meer groen in de straat? Nieuwe zitbanken? Jullie beslissen samen! Als dit succesvol is, kan het uitgebreid worden naar andere dorpen.
› Vrije tijd in Wauberg.
Bij gezond leven hoort ook voldoende beweging. Daarom gaan we voor een loop- en wandelpiste door het centrum van Wauberg.
› Infrastructuur in Linde.
Voltooiing nieuwe centrum Linde ‘’t Lin in ’t nieuw’
  • Bijkomende woongelegenheden (o.a. aan het Driekoningenplein en op de locatie van de pastorij)
  • Een buurtwinkel in Linde: we scheppen mogelijkheden en subsidies, waarmee privé-investeerders aan de slag kunnen
› Verkeersveiligheid en mobiliteit in Linde.
Verkeersveiligheid:
  • structurele oplossing voor het ‘gevaarlijke kruispunt’ Bovenlinde/Meeuwerbaan/Baan naar Helchteren (hiervoor blijven we ijveren bij de eigenaar van deze gewestweg, de Vlaamse overheid).

Fietspaden, als onderdeel van onze fietsdeal de komende 12 jaar
  • veilige schoolroutes naar de basisschool (Wauberg/Linde) en naar de middelbare school in Peer centrum
  • vrijliggende fietspaden naar Peer Centrum
  • waarom geen fietspad langs de Dommel?
› Jongeren in Linde.
Huisvesting voor de KSA en KLJ >> coming soon

Benieuwd naar de mensen die Peer voor u sterker willen maken? Ze komen uit alle plaatsen van Peer, maar hebben één gemeenschappelijk doel: Peer klaarmaken voor de toekomst.