Een actieplan voor élk dorp

Onze dorpen maken Peer sterker. Daarom werken we aan een uitgebreid masterplan dat de sterktes van onze dorpen naar voren haalt en de basis vormt voor investeringen in o.a. infrastructuur, het inzetten op verkeersveiligheid en het plannen van woningen. Afgelopen jaar werd al druk geparticipeerd en werden bevoorrechte getuigen gehoord. Er staat heel wat te gebeuren!

Peer centrum

Wist je dat binnen een straal van 1 km rond het centrum bijna 6000 mensen wonen? Dat geeft mogelijkheden! Zo kunnen veel verplaatsingen te voet gebeuren (langs gezellige steegjes) & is alles bereikbaar met de fiets (gezond en goed voor milieu & portemonnee).

Met de fietsstraat is de toon gezet.We zetten verder in op de ontwikkeling van Peer centrum via het “Masterplan Peer centrum”. Dat is een plan dat de sterktes van Peer naar voren haalt en de basis is voor investeringen in o.a. infrastructuur, pleinen en parken, het inzetten op verkeersveiligheid,… Hier vloeien heel wat interessante ideeën en projecten uit voort, die nu op tafel liggen. Zo zien we Peer als een “hotspot voor beleving” met bijkomende kansen voor handel & horeca. Daarnaast gaan we voor een Peer waar het aangenaam wonen is (met een heleboel nieuwe woongelegenheden), waar iedereen ruimte krijgt (van kinderen over jongeren tot senioren), waar verenigingen voor verbinding zorgen, dat toegankelijk is… kortom: een Peer waar iedereen zich thuis voelt.

Het team van Peer centrum staat klaar om ook hun buurt sterk te maken! Ontdek hieronder de straffe plannen, voor én door Peer centrum.


 

› Nieuwe woonontwikkelingen.
  • bouw Urban Villa’s Mons
  • nieuwe woningen Mons
  • nieuwe kavels
  • ontwikkeling site oud Agnetendal: 140 wooneenheden op de oude site Agnetendal, waaronder erkende assistentiewoningen, stadswoningen aan de Vest, een nieuw woonzorgcentrum, een project beschut wonen
› Infrastructuur.
  • Speelgroene buurtplek nieuwe wijk Burkel
  • voetpaden Wittesteenstraat
› Fietspaden.
Als onderdeel van onze fietsdeal de komende 12 jaar:
  • Molenstraat: breed en vernieuwd fietspad (tussen Pol Kip en College)
  • Kiezel Kleine-Brogel (binnen de vesten)
  • Deusterstraat
› Heraanleg vesten.
De vesten worden volledig vernieuwd mét fietspad.
› Dommelpark.
De Bomerstraat leidt tot een Dommelpark waar de Dommel opengemaakt wordt en er ruimte is voor een gezellige picknick, voor sport en spel …
› Vergroening Markt.
Een Markt met gezellige terrassen, meer groen en waarom er niet voor zorgen dat de pomp van de Peer terug gaat werken?
› Groene long in het centrum.
De site Agnetendal zal omgevormd worden tot een groene zone met 140 bijkomende woongelegendheden.
› Wijkenpad.
Een wijkenpad rond Peer centrum verbindt de wijken en mooie plekjes met elkaar.
› Vitas.
Een gloednieuw woonzorgcentrum, mét extra bedden en een voor iedereen toegankelijke cafetaria aan een park.

Benieuwd naar de mensen die Peer voor u sterker willen maken? Ze komen uit alle plaatsen van Peer, maar hebben één gemeenschappelijk doel: Peer klaarmaken voor de toekomst.